3.11.2021

Bekanta dig med Novias utbildningsutbud på svenska 2022

svenska 2022 makeyourfuture

Ansökan till utbildningar på svenska pågår 16–30.3 och görs via studieinfo.fi. Hela utbildningsutbudet hittar du på vår webbsida samt i utbildningsbroschyren för 2022.

Yrkeshögskolan Novia presenterar ett brett utbildningsutbud för 2022 med utbildningar på både Bachelor- och Masternivå. För 2022 lanseras en ny utbildning på Masternivå: Formgivare (högre YH) i Jakobstad. Utbildningen pågår under 1,5 år och fokuserar på hållbar och cirkulär design – den enda i sitt slag i Finland. Studierna är flexibla och utbildningen går att kombinera med ett heltidsjobb.

Flerformsstudier

År 2022 erbjuder Novia även en del utbildningar som flerformsstudier. I Vasa kan du studera till sjukskötare (YH) eller socionom (YH) via flerformsstudier. Du kan också vidareutbilda dig till barnmorska (YH) eller hälsovårdare (YH) om du sedan tidigare har en sjukskötarexamen eller motsvarande.

I Jakobstad kan du studera till musiker (YH) inom kyrko- eller barockmusik via flerformsstudier. Novia erbjuder också utbildning till socionom (YH) som förverkligas på distans, e-socionom.

Vill du studera på engelska?

Ansökan till utbildningar på engelska pågår 5–19.1. År 2022 erbjuder Novia sex utbildningar på Bachelornivå och nio på Masternivå på engelska, läs mer i vår nyhet.

 

Gå till "Nyheter"