16.11.2012

Banbrytande idéer för företagsvärlden kläcks på 58 h i Åbo

På 58 timmar ska team av studerande komma på banbrytande idéer. Idéerna ska hjälpa företag att möta framtidens utmaningar. Arbetet går under namnet INNO58h som är ett samarbete mellan studerande vid högskolorna i Åbo. Studerande jobbar i team med uppdrag direkt från ett företag. De studerandes roll är att utveckla idéer och koncept, strategisera och tänka annorlunda i egenskap av representanter för den nya (digitala) generationen. Bland deltagarna finns t.ex. studerande i samhällspedagogik, ekonom-, tradenom-, estenom-, och restonomstuderande.

INNO58h bygger på en pedagogisk idé, där studerande via litteratur och arbete i grupp skapar kunskap som tillämpas på verkliga fall och utmaningar. Studerande lär sig genom att göra allt själva, allt från att organisera sig, sitt uppdrag och arbetsmoment, till att vara i kontakt med kunden.

I höstens INNO58h kommer uppdragen från bl.a. Veritas, Nitro, Feintend och SOS Barnbyar.

INNO58h handlar om att skapa innovationer och tänka i nya banor. Få vinner genom att replikera framgångshistorier eller genom att göra "by the book".

Efter att teamen ostört jobbat med sina uppdrag under 58 timmar presenterar de resultaten för uppdragsgivarna och andra intresserade. Medier välkomnas att ta del av framtidsvisionerna under presentationen.

Tidpunkt: Fredag 16.11 kl. 13.30-16.00 (kaffeservering kl. 13.30-14.00)
Plats:
Boost Turku, Farmen, Artillerigatan 4, Åbo

Läs mera om evenemanget här


Ytterligare information fås av:


Maria Westerlund, Programansvarig vid Yrkeshögskolan Novia, tfn 044 7623 210 eller maria.westerlund@novia.fi

Anna-Greta Nyström, Akademilektor vid Handelshögskolan vid Åbo Akademi, tfn 040 579 4929 eller anna-greta.nystrom@abo.fi

Gå till "Evenemang (arkiv)"