Estenom (YH), Vasa, dagstudier

Välkommen till dina kandidatstudier inom skönhetsbranschen på Yrkeshögskolan Novia!

Studiestart

Läsåret 2022-2023 börjar måndagen den 29.8.2022 kl. 12.00 vid Yrkeshögskolan Novia, Campus Vasa, Wolffskavägen 31, Vasa i rum F176.1. Den första veckan är inriktad på att lära känna varandra, information och introduktion till akademiska studier.

Vänligen ta med ditt avgångsbetyg i original genast den första skoldagen eftersom det kontrolleras då du inleder studierna. OBS! Om du har ett finländska studentexamensbetyg från 1990 eller senare eller en yrkesinriktad grundexamen som avlagts 2017 eller senare behöver du inte ta med ditt originalbetyg. De betygen verifieras automatiskt från det nationella prestationsregistret.

Bra att veta: I början av studierna behöver du köpa/ta med dig sminkborstar (ett kundset på ca 10 penslar) och hårdesignverktyg (kammar och borstar) som används i praktiska övningar i smink- och hårkurserna. Studerande har egna verktyg och valet av märke är upp till dig. Om du redan har dessa verktyg, ta med dem. Om inte, var beredd att köpa dem i början av studierna. Mer information ges vid studiestart.

BYOD: I utbildningen förväntas studerande ta med egen enhet (bärbar dator/laptop) till campus.

Kontaktinformation

Frågor om praktiska antagningsuppgifter kan ställas till Antagningsservice: antagningsservice@novia.fi

Frågor om utbildningen kan ställas till utbildningsledare:Jaana kommer tillbaka från semestern den 8.8.2022. Under semestern, kontakta Studerandeservice på studerandeservice@novia.fi