Opinto-ohjaajille

Tervetuloa opinto-ohjaajille tarkoitetuille Novian sivuille jotka toivottavasti auttavat sinua AMK-opintoihin -ohjauksessa. Täältä löydä muun muassa ajankohtaista tietoa hakemisesta, koulutustarjonnastamme, opiskelusta Novialla sekä messuista ja oppilaitosvierailuista.

Yrkeshögskolan Novia

Monialaisen ammattikorkeakoulu Novian toiminta-alue on kaksikielisellä rannikkoalueella. Koulutuspaikkakunnat ovat Vaasa, Raasepori, Turku ja Pietarsaari. Novia on suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, jossa on 4 000 opiskelijaa ja jossa työskentelee 300 henkilöä. Korkealuokkaiset ja modernit koulutukset antavat opiskelijoille hyvän perustan tulevaa uraa varten.

 

Yhteishaku

Haku Novian tutkintoon tähtääviin päivä- ja monimuotokoulutuksiin sekä ylempiin AMK-koulutuksiin tapahtuu yhteishaun kautta 8.-22.1.2020 ja 18.3.-1.4.2020 opintopolussa. Heinäkuun aikana järjestetään mahdollinen lisähaku koulutuksiin, joiden paikat eivät ole täyttyneet yhteishaussa.

Haku englanninkielisiin Bachelor- ja Master-opintoihin tapahtuu osoitteessa studyinfo.fi.

Opintopolussa opetushallitus tiedottaa opinto-ohjaajia.

 

Opiskelijavalinnat ja valintakokeet 

Tietoa valintakokeista on kyseisen koulutuksen kohdalla opintopolussa tai Novian verkkosivuilla »

Esitteet

Esitteitämme voi selata sähköisesti täällä »

Jos haluat tilata esitteitä itsellesi tai oppilaitokseesi, ole ystävällinen ja täytä tämä lomake »

Tule tapaamaan meitä

Novia osallistuu vuosittain useille opiskelijamessuille ja muihin tapahtumiin. PR-tutoreiksi koulutetut Novian opiskelijat vierailevat sekä lukioissa että ammatillisissa oppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Olet myös tervetullut vierailemaan kampuksillamme ja halutessasi seuraamaan opetusta. Novia korvaa bussimatkasta aiheutuneet kulut toimipisteesi ja kampuksemme välillä.

Jos haluat vastaanottaa Novian edustajia kouluusi tai tulla vierailulle Novian kampukselle, ole ystävällinen ja täytä tämä lomake »

 

Opinnot

Opiskelijoille tarkoitetut erilaiset tukimuodot

Novian opiskelijoilla on mahdollisuus moniin erilaisiin palveluihin ja neuvontaan,jotka edesauttavat opinnoissa menestymistä ja hyvää opiskeluaikaa. Opiskelijoiden käytössä ovat muun muassa seuraavat palvelut.

Opiskelumuodot ja joustavat opiskelumahdollisuudet

  • Kaikilla tutkinto-opiskelijoilla on oma henkilökohtainen opintosunnitelma, HOPS. Se tarkoittaa, että opiskelijalla on mahdollisuus opiskella yksilöllisesti.
  • Novialla opiskelevilla on hyvät mahdollisuudet opiskeluun tai harjoitteluun ulkomailla. Tietoa ulkomaan vaihto-ohjelmista »
  • Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa opintoja muissa suomalaisissa korkeakouluissa. Lue lisää joustavasta opinto-oikeudesta, JOO-opinnoista »
  • Novian Bachelor-tutkinto antaa hyvän pohjan jatkaa opintoja esimerkiksi ylemmällä AMK- tai Masters-tasolla.

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi suorittaa kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia olematta kirjoilla tutkinto-opiskelijana. Avoimet AMK-opinnot ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat testata opiskelemista Novialla. Lisätietoa Novian avoimesta AMK:sta täältä »

Hyödyllisiä linkkejä

Näistä linkeistä voi olla apua sinulle tai ohjattavallesi:

Ota yhteyttä

Kysymyksiä hakemisesta tai opiskelijaksi hyväksymisestä?
Ota yhteyttä hakijapalveluihimme:
Puh. (06) 328 5555
antagningsservice@novia.fi

Kysymyksiä koulutuksistamme?
Ota yhteyttä koulutusvastaaviin »