30.11.2016

FM i Mathantverk arrangeras i oktober 2017 i Raseborg

pressmeddelande fm mathantverk

Brod leipa p4 kopiaDet finländska mästerskapet i mathantverk arrangeras också nästa år i Raseborg vid Yrkeshögskolan Novia. Tidpunkten är 4-6 oktober 2017. Huvudarrangör är Kustens Mat, som är ett mathantverksprojekt i samarbete mellan regionerna Österbotten, Åboland, Åland och Nyland. Tävlingen genomförs tillsammans med branschorganisationer och andra aktörer inom livsmedelsbranschen. Via samarbetet lägger man grunden till ett nätverk för mathantverkare i hela Finland och sammanför erfarenheter och kunskap i hantverksmässig livsmedelsförädling.

Tävlingen arrangeras för att konsumenterna ska bli bekanta med mathantverket och för att snabba på branschens utveckling. Genom tävlingen vill man uppmuntra mathantverkarna i deras arbete och inspirera till vidareutveckling av mathantverksföretag och -produkter. I den första FM-tävlingen, som arrangerades i oktober i Raseborg, deltog ca 60 företagare med drygt 170 produkter.

Tävlingskategorierna, reglerna och det övriga programmet publiceras på projektets webbsida under vintern. Information finns på novia.fi/mathantverkfm

Tilläggsupplysning:
Ann-Louise Erlund, Yrkeshögskolan Novia, tfn 044 799 8406, ann-louise.erlund@novia.fi
Jonas Harald, Företagshuset Dynamo, tfn 050 548 3400, jonas@dynamohouse.fi

Gå till "FUI-pressmeddelanden"