12.3.2020

Internationell konferens om GIS och hållbar förvaltning av havsområden ordnas på Novia i Raseborg

Campus Raseborg 2 bella2

Uppdaterat 28.4.2020 CoastGis skjuts fram till 2021 pågrund av coronaepidemin

Yrkeshögskolan Novia står värd för internationell konferens som ordnas i september om GIS och hållbar förvaltning av havsområden. 

Forskare och andra intresserade från hela världen samlas till den internationella konferensen Sustainable Coastal Planning in a Changing world 2020, för att diskutera kustområdesplanering.

Konferensen pågår mellan 17 och 19 september och arrangeras av Yrkeshögskolan Novia vid Campus Raseborg.

Konferensen som går under namnet CoastGIS 2020, är den fjortonde i raden av återkommande symposium som ordnas runtom om i världen. Det är ett internationellt utbyte av kunskap och erfarenheter om hur geografiskt data och informationsteknologi kan hjälpa kust- och havsområdes förvaltare samt intresseorganisationer att bättre förstå och hantera kustområden och deras resurser.

Temat för årets konferens är ” Sustainable Coastal Planning in a Changing World”. Temat refererar till de utmaningar man möter i hela världen angående hållbar utveckling. Fokus ligger på samarbete och planering mellan olika länder. Målsättningen är att diskutera och behandla olika utmaningarna som finns när man vill förvalta kustområden effektivt och hållbart.

Anmälan har öppnats
Anmälan för abstrakt och Early bird registrering har öppnats och pågår till 30.4.2020.

CoastGIS för samman utövare och forskare från verksamhetsgrenarna rörande havs- och kustområden, det är ett etablerat internationellt symposium som lockar deltagare från hela världen. Symposiet leds av internationella CoastGIS kommittén och planeras av ett lokalt team vid Yrkeshögskolan Novia.
Mera information om symposiet och anvisningar för registrering finns på novia.fi/coastgis2020

För mer information kontakta
Yrkeshögskola Novia, Stefan Heinänen

Gå till "Nyheter "