26.5.2020

Inspirerande virtuellt seminarium om permakultur och regenerativt jordbruk

Bild på föreläsarna som deltar i Permakultur och regenerativt jordbruk 2.6.2020

Välkommen på ett inspirerande virtuellt seminarium om permakultur och jordbruk som hålls 2.6.2020 kl. 12 – 17. Under seminariet får du bekanta dig med olika typer av hållbar matproduktion och jordbruk och inspireras av studerandes arbeten och inbjudan experter. 

Anmäl dig senast 29.5, kl.12.00 via detta formulär. 

Föreläsningarna går in på följande teman; Permakultur – ett designverktyg för en hållbar matproduktion (Ylva Arvidsson, Borrabo gård, Sverige), Market Gardening - att försörja sig på småskalig grönsaksproduktion (Jonas Ringqvist, Bossgårdens grönsaker, Sverige) Kan betande kor rädda klimatet? (Patricia Wiklund, Invenire, Finland), Agroforestry – att härma och samarbeta med naturen (på engelska) (Michael den Herder, the European Forest Institute, Finland)

Seminariet arrangeras inom ramen för studiehelheten Permakultur och regenerativt jordbruk.

 

Mera om föreläsarna

Ylva Arvidsson

Ylva driver tillsammans med sin man gården Borrabo Permakultur i Sverige. Hon är expert på permakultur och jordhälsa. Förutom att driva gården enligt permakulturens principer, drar hon kurser och fungerar som föreläsare. Tillsammans med sin man och dotter har hon skrivit boken "Permakultur! Framtiden i din trädgård".

Jonas Ringqvist

Jonas driver tillsammans med sin fru gården Bossgårdens grönsaker i Sverige. De har ekologisk odling och använder sig av regenerativa metoder och permakulturens principer. Jonas är expert på Market Gardening och odlar grönsaker till försäljning. Han har skrivit boken "Odla till försäljning. Att försörja sig på småskalig grönsaksproduktion".

Patricia Wiklund

Patricia driver tillsammans med sin kollega Johanna byrån Invenire
en "a making-things-happen agency". De jobbar med hållbara livsmedelssystem och håller på att starta upp Finlands första hub inom Savory-nätverket. Patricia är expert på Holistic Management och har utbildat sig inom Savory-nätverket på plats i USA.

Michael den Herder

Michael är forskare på the European Forest Institute och placerad i Joensuu. Han har jobbat med många forskningsprojekt kring Agroforestry, bl.a. AFINET-projektet och undersöker hur man kan implementera Agroforestry i större skala. Michael är även aktiv inom det finska nätverket Suomen agrometsätalousverkosto som hör under Baltic Sea Action Group.

Programmet hittar du på denna webbsida

Gå till "Nyheter "