13.9.2021

FUI-Fika 29.9: Åter vinn! Fem erfarenheter från hållbarhetsarbetet när Österbotten ställer om

Tomas Knuts

I september gästas FUI-Fika av Tomas Knuts från Concordia i Jakobstad som talar om hållbarhet.

Tomas Knuts jobbar som projektledare på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. Tillsammans med sina kollegor i Vasaregionen och Sydösterbotten har han under de två senaste åren arbetat med att hjälpa företag att ställa om till mer hållbara och cirkulära lösningar. Under våren 2021 gav de ut färdplanen ”Österbotten ställer om” som presenterar motiv, drivkrafter och verktyg för hur och varför man ska jobba med hållbarhet i fokus. Budskapet är klart: Framtiden tillhör den som snabbast kan ställa om till hållbara lösningar.

Under föreläsningen kommer Knuts att presentera vilka erfarenheter de fått från näringslivet i Jakobstadsregionen och Österbotten. Hur långt har företagen kommit? Vilka är de största utmaningarna? Och hur kan hållbarhet bli en konkurrensfaktor framöver? Deltagarna på FUI-fikan får ta del av de fem viktigaste erfarenheterna från hållbarhetsarbetet när Österbotten ställer om.

Fikat går av stapeln onsdag 29 september kl.14.00. Anslut till FUI-Fikat via länken nedan.

FUI-Fika är ett återkommande webbinarium, där Novia bjuder in samarbetspartners och andra gäster för att diskutera aktuella teman i anknytning till forskning, utveckling och innovation. Temat för höstens webbinarier är hållbarhet.FUI-Fika är en del av Temaåret för forskningsbaserad kunskap.

Microsoft Teams meeting
Join on your computer or mobile app
Click here to join the meeting

 

Temaåret för forskningsbaserad kunskap

Gå till "Nyheter "