10.12.2018

FoU på Yrkeshögskolan Novia inleder nytt samarbete med Vaasa Insider

MG 5

En gång i månaden kommer personal från fokusområdet ”hållbar energiteknik” att publicera texter på ekonomisajten Vaasa Insider.

Först ut är Andreas Willfors som jobbar inom projektet Trans Algae. Hans text blir en av flera som handlar om om cirkulär ekonomi.  Utöver det får vi läsa om varierande ämnen som berör centrala samhällsfrågor inom miljö- och energiteknik, exempelvis infrastruktur, förpackning av spannmål och hur man kan motverka nedisning inom industrin.

Texterna skrivs främst av personalen på forskning och utveckling på Wolffskavägen i Vasa. Infallsvinklarna blir varierande, men gemensamt för alla texter är att de fokuserar på att minimera miljöpåverkan, på ny teknologi för ökad energieffektivitet och på hur vi kan uppnå en högre grad av förnybar energi i vårt samhälle.

Sajten Vaasa Insider är en tvåspråkig ekonomisajt som rapporterar om jobb, karriär och om vad som är på gång i det österbottniska näringslivet. Ett av sajtens områden är forskning och utbildning, och det är i den sektionen man kan hitta texterna från Yrkeshögskolan Novia.

Samarbetet inleds i december och fortsätter enligt nuvarande publiceringsschema åtminstone fram till hösten 2019.

Willfors text finns här: https://www.vaasainsider.fi/inblick-asikt/andreas-willfors-vad-ar-cirkular-ekonomi/

Gå till "Nyheter "