24.2.2022

Fisketräff i Molpe 7.3 för fiskare, - förädlare och andra intresserade!

Ilustrerad fisk

Yrkeshögskolan Novias projekt Fiskeboost, Fiskeinfluenser och projektet Smartfiskens historiska perspektiv bjuder in till diskussionstillfället och nätverksträffen ”Från havet till gaffeln” den 7.3 kl. 18-21.  

Tillfället är för dig som jobbar som yrkesfiskare, förädlare eller annars är intresserad av fiskbranschen och hur den kan utvecklas. Under kvällen får du inspiration om olika koncept och verksamheter som finns runtom i Österbotten för att öka intresset kring den lokala fisken som råvara. Tillfället är gratis men kräver anmälan senast 4.3 via länken: https://forms.office.com/r/ETpsaTXZVf  

Träffen arrangeras på Strand-Mölle i Molpe.  

Klicka på länken om du vill se programmet i PDF.

Program

18.00 Gamla Salteriet i Obbola: inspiration från andra sidan havet 

Stina och Nils-Erik Sjöström berättar om sin verksamhet och koncept. ”Bland de gamla sjöbodarna i fiskehamnen i Byviken ligger Salteriet.  Kustnära yrkesfiske, förädling och gårdsbutik gör vår verksamhet unik. “All fisk fångas av våra fiskare ute till havs bara ett stenkast från Salteriet. I gårdsbutiken köper du fisk direkt från fiskaren.”  https://gamlasalteriet.se/ 

18.30 KAFFEPAUS 

18.50 Inspirerad fisk i storkök  

Mats Sabel delar med sig av erfarenheter från projektet vars mål är att skapa nytänk bland storkökspersonal och måltidsplanerare och inspirera till mera användning av outnyttjade fiskarter från närregionen. 

19.20 Marthaförbundets fiskesatsningar 

Sandra Mellberg ger oss bl.a. en inblick i projektet Små fiskar övertar storkök som riktar sig till aktörer inom den offentliga måltiden och fiskerisektorn i Österbotten. Projektet strävar efter att dels öka kunskapen kring våra outnyttjade fiskarter, dels stöda offentliga måltidens tillgång till fisk. 

19.50 Fixa fisken med historisk tvist: historien som tillgång för traditionellt mathantverk  

Lilian Pettersson-Smeds lyfter frågan om på vilket sätt fiskare, fiskförädlare och restauranger kan samarbeta för att, inspirerade av den lokala historien, tillsammans ta fram produkter, hitta försäljningskanaler och marknadsföra dem.  

20.20 Idé- och materialbank: Fiskeinfluencer och Fiskeboost  

Malin Winberg och Maria Smeds Engström presenterar en idé- och materialbank som fiskare och fiskförädlare kan använda sig av i sin kommunikation och marknadsföring av den lokala fisken. 

För mera information kontakta 
Yrkeshögskolan Novia, projektledare, Malin Winberg (malin.winberg@novia.fi)
Mobil: +358 504 715 187

 

Gå till "Nyheter "