16.11.2018

Allied ICT Finlands kick-off seminarium ett språngbräde för tillväxtnätverket

IMG 5

Yrkeshögskolan Novia är delaktig i Allied ICT genom projektet Maritime SIG.

Onsdagen 7 november samlades deltagare från olika företag inom industri och ICT, men också parter från olika forskningsinstitut, för ett kick-off seminarium på Auriga Business Center i Åbo.  Syftet med seminariet var att deltagarna skulle ges en möjlighet att diskutera framtida utmanande projekt inom produktutveckling, och att hitta samarbetspartners som kan gynna företagens utveckling.

Seminariets teman var logistikens digitalisering och autonoma maskiner, 5 G och industriella nätverk, utnyttjande av virtuell verklighet i affärsverksamheter, Hyperloop-testbanan och dess teknologiska möjligheter samt Allied ICT Finlands service och tillväxtnätverk.

IMG 6144

 

 

 

 

 

 

 

Företagen som presenterande sina företagsverksamheter under dagen var Nokia, Meyer Turku, Kalmar, Unikie och Hyperloop.

Omkring 100 deltagare var med på seminariet som bestod av intressanta föreläsningar samt livliga diskussioner. I slutet av tillställningen hölls en cocktailbjudning i Aboa Mares utrymmen och deltagarna hade möjlighet att bekanta sig med Aboa Mares simulatorer.

Bild: Jenny Lauronen, projektledare för Maritime SIG vid Yrkeshögskolan Novia, höll ett anförande om nya, möjliga samarbeten.

Gå till "Nyheter "